Body Scanning

Lekker fietsen begint met een fiets die bij u past
Een onjuiste zitpositie op de fiets kan de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verhogen, met als gevolg kleine of grote pijntjes, terwijl u net lekker aan het fietsen was!

Ergonomie en fietsen
Veel mensen met gewrichts- en rugproblemen bewegen te weinig. Fietsen is een zeer goede oplossing, maar dan moet de fiets wel goed afgesteld zijn. Een juiste zitpositie kan namelijk de druk op rug- en halswervels en hand- en kniegewrichten verminderen. Bij aankoop van een fiets is het belangrijk om niet alleen te letten op de kleur van fiets. De technische aspecten en de geometrie (afmeting van het frame) zijn per model verschillend en zeer belangrijk. Deze zijn namelijk van invloed op de zitpositie.Zithoudingen
Met Bike Totaal Body Scanning - een innovatief meetsysteem - kunnen wij iedere klant in korte tijd opmeten. Het systeem is het resultaat van een samenwerking tussen orthopeden, fysiotherapeuten, wielrenners, fietsers, ingenieuren en tweewielerspecialisten.

Meetproces
Vijf punten van uw lichaam worden gescand zonder dat u hierbij aangeraakt wordt:
- lichaamslengte
- schouderbreedte
- schouderhoogte
- bekkenkamhoogte
- vuisthoogte

Tijdens deze fietsmeting wordt er ook gevraagd naar uw persoonlijke voorkeuren - waar en waarvoor gaat u de fiets gebruiken en aan welke eisen moet de fiets voldoen. Daarna adviseren wij u graag over de type fiets die het meest geschikt voor u is. Deze informatie wordt dan gecombineerd met de meetgegevens in het Bodyscan programma. Het systeem berekent dan afhankelijk van het type fiets de gewenste zitpositie en de juiste ergonomische instelling. Want niet alleen het formaat van het frame bepaalt hoe u optimaal op de fiets zit, maar ook de hoogte van het zadel en het stuur en de afstand tussen het zadel en het stuur.


Wilt u dit zelf ervaren? Neem dan gerust contact met ons op.